Powrót do Oleje pielęgnacyjne

Akcje promocyjne

Informacje o produkcie

FITCOMFORT Olej z czarnuszki z kroplomierzem - 100 ml

  • Tłoczony na zimno olej kosmetyczny z czarnuszki.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

FITCOMFORT Olej z czarnuszki z kroplomierzem - 100 ml
Producent: FITCOMFORT
Kod produktu: ID-17360
Seria: Fitcomfort
status_icon
Produkt dostępny w małej ilości
38.99 / 1szt.
In stock
Parametry techniczne:
Opakowanie:
100ml
Rodzaj:
Kosmetyk
,
nieokreślony
Limit zakupu:
10
Kraj pochodzenia podmiotu odpowiedzialnego:
polska
Certyfikaty:
Eco-Cert

Certyfikuje zarówno kosmetyki naturalne, jak i organiczne. Określił on dwie kategorie produktów nazwami: „kosmetyk ekologiczny” oraz „kosmetyk ekologiczny i organiczny”. Dla obydwu minimalny udział surowców naturalnych i pochodzenia naturalnego wynosi 95 proc a w przypadku kosmetyku ekologicznego i organicznego minimum 10 proc. wszystkich surowców i minimum 95 proc. zastosowanych substancji roślinnych musi być certyfikowanych jako organiczne. Dla kosmetyku ekologicznego wymogi te wynoszą odpowiednio minimum 5 proc. i minimum 50 proc.

dowiedz się więcej

,
BIO

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne zmiany w wyglądzie produktu dokonane przez producenta.

PEŁEN OPIS

Olej z czarnuszki otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej (zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego) przynajmniej  od 2500  lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym. Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani  konserwowany  witaminą  E!

 

 

Działanie:

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego), olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV,  nadaje  jej  piękny  koloryt  i  niespotykaną  gładkość. Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach. Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

 

 

Stosowanie:

Olej można stosować bezpośrednio na skórę i włosy.  W przypadku pielęgnacji włosów należy niewielką ilość oleju wetrzeć w suche włosy i skórę głowy - pozostawić na około 2 godziny po czym dokładnie umyć delikatnym szamponem.

 

 

Przechowywanie:

Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce.

 

 

Składniki:

Nigella Sativa Seed Oil

 

 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Używamy informacji zapisywanych za pomocą plików cookies i podobnych technologii, a także uzyskujemy dostęp do tych informacji w celach zapewnienia prawidłowego działania strony www, utrzymania sesji po zalogowaniu oraz statystycznych . Korzystanie ze strony bez zmiany standardowych ustawień przeglądarki internetowej oznacza, zgodę na zapisanie plików cookies w pamięci urządzenia końcowego oraz uzyskanie dostępu do informacji zapisanych w tych plikach.
Więcej szczegółów, w tym na temat zmiany ustawień przeglądarki internetowej w naszej Polityce Prywatności i Plików Cookies.
Zamknij