Powrót do Oleje pielęgnacyjne

Akcje promocyjne

Informacje o produkcie

BJOBJ AVENA olejek - 100 ml

  • Olejek do ciała z owsem

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

BJOBJ AVENA olejek  - 100 ml
Kod produktu: 8032649450375
status_icon
Produkt dostępny w małej ilości
41.95 / 1szt.
In stock
Parametry techniczne:
Opakowanie:
100ml
Rodzaj:
nieokreślony
Kraj pochodzenia podmiotu odpowiedzialnego:
polska
Marka:
BJOBJ
Certyfikaty:
Nie testowano na zwierzętach

Logo skaczącego królika tzw. Leaping Bunny informuje konsumetów, że produkt końcowy ani żaden z jego składników nie był testowany na zwierzętach. Kosmetyk nie zawiera składników z martwych zwierząt, może jednak posiadać w składzie surowce pochodzące od żywych zwierząt jak np. lanolinę, wosk pszczeli, miód, mleko.

dowiedz się więcej

,
Vegan

Vegan Society jest organizacją charytatywną, która wspiera wegański styl życia.

Weganizm oznacza filozofię i styl życia, który stara się wykluczyć wszelkie formy okucieństwa wobec zwierząt i zmniejszyć szkody środowiskowe. Certyfikat daje gwarancję, że produkty oznaczone tym logiem nie zawierają składników zwierzęcych, nie są testowane na zwierzętach oraz są wolne od składników roślinnych pochodzących z upraw genetycznie modyfikowanych tzw. GMO.

Weganizm ma na celu szerzenie i promowanie wykorzystania alternatywnych produktów dla dobra zwierząt, środowiska i ludzkości.

dowiedz się więcej

Limit zakupu:
10

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne zmiany w wyglądzie produktu dokonane przez producenta.

PEŁEN OPIS

Wspaniały produkt do ciała o bogatych formułach skomponowanych z organicznych, roślinnych składników. Odżywcze i nawilżające właściwości olejku zapewniają skórze elastyczność, zapobiegają powstawaniu rozstępów. Olejek doskonale regeneruje i wygładza skórę, pozostawia ją miękką i aksamitną. Masaż wykonany z użyciem olejku stymuluje mikrocyrkulację krwi i limfy.

Ekstrakt z owsa stosowany w kosmetykach Bjobj jest otrzymywany za pomocą specjalnej obróbki na zimno. Proces ekstrakcji odbywa się pod ciśnieniem atmosferycznym, w temperaturze pokojowej i pod ścisłą kontrolą, w celu uniknięcia zmian składników aktywnych wrażliwych na wysoką temperaturę i zachowania specyficznych właściwości fizycznych.

Wzbogacony cennymi substancjami pochodzenia roślinnego: olejami, ekstraktami roślinnymi i olejkami eterycznymi pochodzącymi z roślin z upraw organicznych lub roślin dziko rosnących jest wspaniałym składnikiem w produktach kosmetycznych.

Owies koi, zmiękcza, odżywia i nawilża, działa powlekająco, łagodzi podrażnienia i sprzyja ich regeneracji.
β-glukan występujący w dużej ilości w owsie wykazuje duże podobieństwa strukturalne do kwasu hialuronowego, a co za tym idzie, podobnie jak kwas hialuronowy silnie nawilża.

Olej ryżowy jest jednym z najlepszych i najskuteczniejszych olejów, bardzo popularnym naturalnym kosmetykiem. Nadaje się do każdego rodzaju skóry. Jest szybko wchłaniany, rozprowadzony nie daje efektu tłustości, doskonale nawilża i odżywia skórę.

Olej ryżowy zawiera kwas linolowy oraz oleinowy, a także witaminę E. Znajdujący się w oleju gamma -o ryzanol ma działanie odmładzające ponieważ hamuje procesy starzeniowe, stymuluje procesy naprawcze skóry - produkcję kolagenu w skórze.
Poprawia napięcie skóry, niweluje plamy, zmarszczki, cienie i obrzęki. Zmniejsza plamy starcze.
Dodatkowo składnik ten reguluje działanie gruczołów łojowych, ma działanie przeciwzapalne i chroni przed promieniowaniem UV.

Olej ma delikatne właściwości złuszczające skórę, poprawia jej ukrwienie, dzięki temu jest ona promienna i zdrowa, ponadto hamuje produkcję melaniny podczas wystawienia skóry na słońce - tym samym zapobiega powstawaniu nowych przebarwień.

Olej ryżowy odpowiedni jest pielęgnacji każdego rodzaju skóry: cery suchej, naczyniowej i skłonnej do przebarwień, a także nadaje się również dla skóry tłustej - dostarcza jej niezbędnych kwasów tłuszczowych ale nie powoduje przetłuszczenia skóry i zatykania porów. Wspaniały do odżywczego masażu ciała.

Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej (centella asiatica extract) w tradycyjnej indyjskiej medycynie (Ayuwerda) centella asiatica była używana m.in. w leczeniu ran i łuszczycy. Obecnie ekstrakt ten jest doskonałym i bardzo cenionym składnikiem wielu preparatów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji twarzy i ciała.

Właściwości kosmetyczne ekstraktu z wąkrotki azjatyckiej:
- stymuluje fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy kolagenu i elastyny - wygładzenie zmarszczek, wzrost gęstości i elastyczności skóry, zapobieganie rozstępom;
- stymuluje bliznowacenie skóry i zmienia strukturę blizn (np. rozstępów) - wygładzenie i zmniejszenie ich przebarwienia;
- stymuluje syntezę kwasu hialuronowego - wzrost nawilżenia i napięcia skóry;
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie - przyspiesza leczenie ran, oparzeń, wyprysków, zmian trądzikowych;
- stymuluje krążenie i działa przeciwobrzękowo - profilaktyka i leczenie cellulitu;
- wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych - profilaktyka obrzęków i cieni pod oczami; pielęgnacja cery naczynkowej;

Olejek ze słodkich migdałów jest szczególnie zalecany dla skóry wrażliwej, dzięki swoim właściwościom wygładzającym, nawilżającym, uspakajającym, chroni i leczy najbardziej wrażliwe skóry. Jest szczególnie polecany przeciw swędzeniu i zaczerwienieniom. Uważany jest za bogate źródło substancji przeciwstarzeniowych, ponieważ ma zdolność wypełniania zmarszczek. Nawilża skórę czyniąc ją bardziej miękką. Olej migdałowy zawiera szereg naturalnych substancji odżywczych, takich jak proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Witaminy A i E zaliczane są do „witamin młodości”, które pozytywnie wpływają na jędrność i elastyczność skóry, opóźniając procesy starzenia. Witamina D chroni skórę od negatywnych czynników zewnętrznych, zaś witaminy z grupy B zapobiegają odwodnieniu komórek. Olej migdałowy zawiera również duże ilości kwasu linolowego i oleinowego, które zmiękczają naskórek i wzmacniają lipidową barierę ochronną skóry.

Rozprowadzony na skórze nie pozostawia tłustej i lepkiej warstwy, szybko się wchłania.

 

 

Sposób użycia:
Kilka kropel olejku rozprowadzić na skórze, masować aż do wchłonięcia.



Kluczowe składniki roślinne:
Olejek ryżowy, *Ekstrakt z owsa, *Olej słonecznikowy, Ekstrakt z wąkrotki azjatyckiej, *Olejek ze słodkich migdałów, *Oliwa z oliwek, witamina E.

 

Składniki:

oryza sativa bran oil, *avena sativa extract, *helianthus annuus seed oil, centella asiatica extract, *prunus amygdalus dulcis oil, *olea europaea oil, tocopheryl acetate, profumo/parfum.

* Wszystkie składniki oznaczone gwiazdką pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw

 

 

Warunki przechowywania:

Olejek zawiera aktywne składniki roślinne, zalecane jest przechowywanie produktu w temperaturze między 10 a 28 ºC
Olejek należy zużyć w okresie 6 miesięcy od otwarcia

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Używamy informacji zapisywanych za pomocą plików cookies i podobnych technologii, a także uzyskujemy dostęp do tych informacji w celach zapewnienia prawidłowego działania strony www, utrzymania sesji po zalogowaniu oraz statystycznych . Korzystanie ze strony bez zmiany standardowych ustawień przeglądarki internetowej oznacza, zgodę na zapisanie plików cookies w pamięci urządzenia końcowego oraz uzyskanie dostępu do informacji zapisanych w tych plikach.
Więcej szczegółów, w tym na temat zmiany ustawień przeglądarki internetowej w naszej Polityce Prywatności i Plików Cookies.
Zamknij