Powrót do katar, zatoki

Akcje promocyjne

Informacje o produkcie

Olejek eteryczny - miętowy - 10 ml

  • Olejek miętowy udrażnia kanały nosowe i zatoki. Działa antyseptycznie, pomaga w przeziębieniu, grypie, anginie, przy zapaleniu zatok, kaszlu i katarze. Łagodzi bóle głowy i bóle menstruacyjne.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

Olejek eteryczny - miętowy - 10 ml
Kod produktu: BLOZ7-7016378
status_icon
Produkt niedostępny
5.60 / 1szt.
Pre Order
Parametry techniczne:
Opakowanie:
7 ml
Rodzaj:
Kosmetyk leczniczy
Limit zakupu:
10

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne zmiany w wyglądzie produktu dokonane przez producenta.

PEŁEN OPIS

Wskazania:

  • do inhalacjii przy przeziębieniach i grypie, często w połączeniu z olejkiem lawendowym
  • bardzo dobrze udrażnia kanały nosowe i zatoki
  • kąpiele z dodatkiem olejku (nie więcej niż trzy krople na wannę) mają działanie rozgrzewające i antyreumatyczne.  
  • parówka z olejkiem miętowym łagodnie oczyszcza skórę  zwłaszcza trądzikową.
  • zimne kompresy z olejków miętowego i lawendowego przykłada się na czoło przy bólach głowy  
  • mocny zapach olejku miętowego działa odstraszająco na owady i gryzonie dla spotęgowania efektu można połączyć go np. z olejkiem eukaliptusowym

Właściwości:
Mięta pieprzowa ( mentha piperita ) jest wieloletnią rośliną pochodzącą z Europy, znaną i stosowaną od tysięcy lat, przede wszystkim przy problemach trawiennych np. niestrawności, kolkach, mdłościach. Działa rozkurczowo na mięśnie gładkie żołądka i jelit. Podobne działanie ma olejek miętowy. Głównym jego składnikiem jest mentol następnie menton, limonen, menten i fellandren. Mięta jest jedną z nielicznych roślin, które akumulują największą ilość olejku przed kwitnieniem, zwykle obserwuje się wzrost ilości olejku w okresie od powstania pąków do pełnego kwitnienia bądź stężenie olejku w roślinie pozostaje niezmienne w cyklu wegetacyjnym. W przypadku mięty jednak korzystniejsze jest przesunięcie zbioru na okres po kwitnieniu, nawet kosztem obniżenia wydajności. Wynika to z tego, iż przed kwitnieniem zawartość mentolu - najważniejszego terapeutycznie składnika - wynosi 16%-22%, a niepożądanego mentonu (warunkującego gorzki smak) 31%-48%. Po kwitnieniu zawartość mentonu maleje do 6%-10% a mentolu rośnie do 52%.   Olejek miętowy używany jest w przemyśle farmaceutycznym, chemicznym, kosmetycznym i spożywczym.

Sposób użycia:
Według wskazań na opakowaniu. 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Używamy informacji zapisywanych za pomocą plików cookies i podobnych technologii, a także uzyskujemy dostęp do tych informacji w celach zapewnienia prawidłowego działania strony www, utrzymania sesji po zalogowaniu oraz statystycznych . Korzystanie ze strony bez zmiany standardowych ustawień przeglądarki internetowej oznacza, zgodę na zapisanie plików cookies w pamięci urządzenia końcowego oraz uzyskanie dostępu do informacji zapisanych w tych plikach.
Więcej szczegółów, w tym na temat zmiany ustawień przeglądarki internetowej w naszej Polityce Prywatności i Plików Cookies.
Zamknij